Magvas gondolatok a tyúkudvarból

Nyüveskönyv

Óda a Humorhoz.

2018. január 10. - Nyüveskönyv

Pánikkal és Depresszióval együtt élni nem könnyű. Ha az embernek nincs humorérzéke, kvázi cseszheti az egészet. Mintha két különösen xar fej vérrokonod lenne az állandó lakótársad, akik folyton mondják a magukét, megállíthatatlanul. A világ veszélyes hely, tele gonoszsággal, közönnyel és szomorúsággal.

Bármikor, BÁRMI történhet az emberrel: fejére esik egy tégla, elszabadul egy sorozatgyilkos és kinyír mindenkit, kitör egy újabb világháború, vagy egyszerűen csak végtelenítve vetítik a Kevines filmet az összes tévécsatornán. Szó szerint bármi! Rettegj hát!(ezt nem én írtam, az egyik rokon.) Aztán, ha nagyon beparáznak, a legváratlanabb pillanatban elkezdenek fojtogatni korrekt csapatmunkában. Először csak a liftben. Aztán jön a mozgólépcső, a busz, a villamos, úgyhogy elkezded kerülni azokat a helyeket, ahol számítani lehet rá, hogy begurulnak. De ravaszak ám! Rájönnek, hogy meg akarsz szabadulni tőlük, ezért aztán teljes erejükkel kapaszkodnak és duruzsolnak, míg el nem hiszed, hogy az életnek a világon semmi, de semmi értelme.

Na, ekkor jön a harmadik fazon! Ő a Lelkifurdalás. Ravaszul maga elé rántja  Józan Észt, aki alaposan leteremt: „Mégis mi a fasz bajod van? Afrikában éheznek a gyerekek, te meg nyavalyogsz! Van szép családod, jó munkád, van mit enned, mi  a fene bajod van? Hálás lehetnél, más a seggét verné a falhoz ritmusra örömében, hogy ilyen überfasza élete van! De úgy látszik, neked ez smafu, meg sem érdemled!

Itt kapcsolódik be Lelkifurdalás aprólékosan kidolgozott aknamunkával, míg végül meggyőz róla, hogy igenis egy xar alak vagy, akinek semmi se jó, és aki semmire se jó.

Ilyenkor Depresszió felujjong: „Jobb is, ha az ilyentől megszabadul a világ!” Végre egyszer Te is lehetnél jó valamire, segíthetnél a világnak azzal, hogy likvidálod ezt a semmirevaló szemetet. Na…. Gondold meg! Ugye, nem is rossz ötlet? Végre valaminek lenne értelme a xaros életedben..

Na, ilyenkor kell segítséget keresni! Mindenkinek más működik, én spec nem hiszek a kibeszélős, eljárszós dolgok sikerében, valószínűleg azért mert Pánik, Depresszió és Lelkifurdalás ezekre nagy ívben xarik. Ők mondták.

El lehet kezdeni sportolni, ha nem is segít a dolgon, mindenesetre jobban nézünk ki tőle.

Lehet aztán inni. Alkoholt, sokat. Az is látszik egy idő után, viszont kevésbé előnyös külsőt eredményez, mint a sport, no meg pont annyit is ér a mentális lakótársaid ellen.

Nekem Humor a legfőbb segítségem, ha Őt szorosan ölelem, a többiek elhalkulnak és nem férnek a nyakamhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr4113563473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása