Magvas gondolatok a tyúkudvarból

Nyüveskönyv

B-oldal

2017. június 15. - Nyüveskönyv

Akár annó a kazettacserénél, az életben is van egy pont, amikor ideje szusszanni, (kávé,cigi, pisiszünet) átgondolni, hogy vajh voltak-e annyira jó számok az A-oldalon, hogy adjunk-e egy esélyt a B-nek, vagy épp ellenkezőleg: egy kalap f.s volt az A, de ha már megvan, kukkantsunk rá a B-re, mert néha (igaz ritkán) a B-oldal tartogatja az igazi gyöngyszemet, amit rongyosra hallgatunk és fáradhatatlanul tekerjük vissza a szétnyúlt szalagot egy kitört hegyű grafittal újra meg újra.

Nincs már kazi, rendes grafit is hébe-hóba (mindegyik ergonomikus, ceruzafogást segítő 3 oldalú), de a B-oldal ettől még létezik, és nem különben a kiváncsiság is, vajon mit tartogat.

Kicsit ijesztő a fordulópont, (mint a pillanat, mikor az autópályán a 150. km-nél villan be, hogy vajon bedugva maradt-e otthon a vasaló), de ha az első hisztit legyűri az ember, akár még kihívásnak (de utálom ezt a szót) is tekintheti a dolgot.

Hiszen itt egy új lehetőség a változásra!

  • Ha eddig kedves, lúzer szerencsétlen voltál, holnaptól végre elkezdhetsz nemet mondani.
  • Ha eddig bacatlan sárkányként kezelted kollégáidat, holnaptól te lehetsz a világ legtámogatóbb főnöke.
  • Ha eddig utáltál sportolni….holnaptól is utálni fogsz, de azért beszerezhetsz egy márkás futószettet, végül is arra a kis időre mán minek spórolni..
  • Berreghetsz pucéran a kertben a a kilomizott és akkurátusan lerozsdamarózott mocidon, hegykén a tarkódra tolva a kirojtosodott szalmakalapot, amit a küllők közt találtál.
  • Legálisan botoxolhatsz.
  • Leléphetsz az El Caminora,
  • vagy beiratkozhatsz szenegáli dialektus tanfolyamra is akár.

A lényeg, hogy a változás igenis lehet jó.

Ha az A-oldal már nem nyújthat többet, kell, hogy legyen egy B-terved…

 

letoltes_2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr9912595295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása