Magvas gondolatok a tyúkudvarból

Nyüveskönyv

Kék fény

2021. december 24. - Nyüveskönyv

Karácsony 2021.

Jézusom! Neked mennyivel könnyebb volt, megszülettél, oszt minden ok, te voltál az ajándék. (most tekintsünk el a végkifejlettől)

De nekem, így 2000 plusz valahány évvel később már nem ilyen egyszerű.

Adott egy bőven és egy kezdődően kamasz leánygyermek, plusz egy latinos vérmérséklettel és hangerővel megáldott férj, aki pont a karácsonyestét érzi alkalmasnak arra, hogy megtekintse a nagyobbik lányunk jegyeit a Krétán, (igen, ordíít) meg ugye idsanyám.

Ez az alap.

A feltét pedig:

Egy kvázi kettéharapott kutya, egy, amelyik kettéharapta, és egy plusz, kölcsönbe. Meg a macska, de azzal semmi gond, csak iccaka kell párszor kiengedni, én meg úgyse szeretek aludni.

Meg persze én, amint tripla leszúrt Rittberegerekkel próbálom mindet felváltva hugyoztatni.

Kacsa sül, pároltkápi is, ami ugyan fehér, mert lila nem volt, de volt cékla, meg vörösbor, az is jó lesz, úgyis férj főz, mert én már az első randinál leszögeztem, hogy engem vacsizni kell vinni. Azért a krumplit megpucoltam.

Lakás kinyal, mert lehet, hogy a Jézuska bratyizik az ÁNTSZ-szel, ki tudja manapság, ki-kivel van jóban. Fa okés, (idén kék helyett piros-fehér fényben ragyog - uram a DM-es piros körömlakkommal festegette át az égőket, de psszt, ez titok) együtt díszítve a lányokkal, mert amúgyis tudják, hogy a Jézuskának sok a dolga és nem ér rá mindenre, meg legalább egy közös program.

Vacsi done, (különösebb gond nélkül, mert a kacsát mind szeretjük holtáiglan, aztán meg főleg.)

Ajándékbontás!

Könyörgöm: mi a bánatért írják rá egy társasra, hogy 10 éves kortól, mikor 3 felnőtt sem tudja végigolvasni és értelmezni a 10 oldalas játékszabályt???

10 oldal!! Ennyi egy lakáshitel-szerződés! Ügyvéddel, magyarázattal!

Jó, ott nem iszunk közben, de ez akkor is durva.

Holnap újra nekifutunk. (Lehet, hogy csak nem karácsony-kompatibilis)

 Vagy hiába a piros körömlakk, mégiscsak ott leszünk a Kékfényben. �

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr5316792506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása