Magvas gondolatok a tyúkudvarból

Nyüveskönyv

Fiffentyű

2018. március 14. - Nyüveskönyv

Irgalmatlanul kicsike lakásunk régóta családi boldogtalanságunk forrása, de mivel a falakat nem tudjuk kitolni, és a lottón se nyertünk (megint kibactam az ablakon 250 ft-ot), hát amit lehet, megteszünk, hogy élhetőbbé tegyük közvetlen környezetünket.

A mikéntre a család minden tagjának határozott elképzelése volt, (a kisebbik gyerek még egy A/4-es listával is előállt).

Szabi szétverte a konyhát, (két hónapig térdig jártunk a sittben és azóta is dobozok közé fúrt vájatokon keresztül közlekedünk, de most, hogy kezd alakulni, szerencsére újrakezdi, mert a nem beépíthető mosogatógépet mégiscsak beépítené)

Szonja nagyokat sóhajtva sopánkodott napokon keresztül a nappaliban szétdobált ruhahalmok fölött, majd összenyalábolta az egészet és frappáns megoldásként átszórta a mi szobánk padlójára.

Cilike berendezte növényekkel és fröccsöntött műanyag állatkákkal a konyhaablak párkányát, amitől ugyan többé nem tudunk szellőztetni, de jobb is, mert szétszórt körülöttük egy dobozka csillámport, az meg ugye szállna ide-oda.

Mr. Pánky, a dzsungáriai vérhörcsögünk naphosszat lelkesen dobálta kifelé ketrecéből a wc-papírguriga cafatkákat, ezzel járulva hozzá a nappali lakályosabbá tételéhez.

Mégis…, valahogy úgy éreztük, nincs meg a várt eredmény. Még mindig xar hazamenni, még mindig bosszantó a kupi, még mindig szűkös a tér, még mindig hangulattalan az egész.

Node csak VOLT!

Befogadtuk ugyanis Fifikét, a félkilós vekni méretű kaninchen tacskót, aki szerencsére éppen elfér a hörcsögketrec és a ruhateregető közti hosszúkás résben.

Fiffentyű több okból is egy főnyeremény!

  • Koránkelésre sarkallja a gyerekeket, hiszen ébredés után pisilnie kell.
  • Több mosásra sarkall engem, hiszen a gyerekek nyilván nem kelnek elég korán.
  • Kiválthatjuk vele a mosogatógépbe pakolás előtti tányéröblítést.
  • A lakás egy kalandpálya lett, hiszen sosem tudhatjuk, mibe lépünk, vagy kire-mire ülünk rá.
  • Fifike kotorékeb, így nem kell többé a kanapé alatt turkásznunk teljesen hozzáférhetetlen helyeken az elgurult laposelemek, pénzérmék, hajcsatok..stb.-k után, mert - amennyiben előrelátóan becsomagoltuk ezeket kolbászba - Fifike fél perc alatt előbányássza bármelyiket, bárhonnan.
  • Nyugodtan szemétre hajíthatom a tengermorajlásos idegnyugtató cd-nket, hiszen egyrészt Fifike azonnal bepisil tőle, másrészt amúgysem hallatszik apró kis körmeinek ritmikus kopogásától, ahogy kötelességtudóan száguldozik utánam föl s alá a lakásban, mint egy szolgálatkész gépírókisasszony.

Szóval kutyát tartani jó! Tényleg. SOHA SENKI nem fog úgy örülni neked, mint Ő.

Bááár, szerintem embernél olyan fura is lenne, hogy minden találkozásnál összevizeli magát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr7513738520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása