Magvas gondolatok a tyúkudvarból

Nyüveskönyv

Missön impássziböl

2017. december 16. - Nyüveskönyv
Ellátogatni a svéd bratyizós áruházba olyan nekem, mint annó a cocializmusban az 5 éves terv: ígéret-szintjénél nemigen jutunk vele tovább. Mint általában mindenről, erről is a férjem tehet, aki szerint kevés szánnivalóbb szerencsétlen létezik azon hímneműeknél, akikre hétvégente ráparancsol az asszony, hogy namostaztán irány Budaörs, ott leteszik a verdát cirka két kilométerre a bejárattól (ahol véget érnek a roki-helyek), majd végigkeringenek a  labirintusban hasonló birkák közt topogva a csetreszek és kihúzhatós kanapék mentén a célvonalig, hogy egy használt autó árát szurkolják le pár semmire nem jó xarra és még örüljenek is neki. Különben is, ikejázni kispolgári szokás.

Node ez az ő álláspontja.

Bevallom, régebben engem is idegesített, hogy csak úgy letegeznek egy kereskedelmi egységben, de mióta hamvas ifjúságom tovaszörcsent a lefolyóban, és mindennapossá váltak  az olyan esetek, hogy a húszéves, kockás hasú fiúcskák csókolommal köszönnek nekem, kimondottan terápiás jellegű (lenne) számomra egy  látogatás a prérin, a nagy kék dobozban.

(Elbeszélgetnék ott a tegezős feliratokkal meghitten. Valahogy így:

 "A tároló rendszereket erre találod."

"- Mi a kva anyádért keresném én a tárolókat, nincs egy rongyom se, amit felvegyek, azt mondjad meg de tüstént, hova a retkesbe pakoltátok azokat a konyhaajtó-pöcköket, hogy ki volt az az eszement, aki ezt a labirintust kitalálta??? Hát esküszöm, mingyá' jön a Minotaurusz, bazmeg és itt döglünk meg mindannyian.....")

Sajnos azonban a házassági eskü csak egészségről, betegségről, jóról és rosszról szól, a bútoráruházban tett látogatás viszont még érintőlegesen sem szerepel az apróbetűs részben, így nincs zsarolási alapom.

Node a végrendeletembe mindenesetre belevettem, hogy hamvaim szétszórása után (egy balatonfelvidéki szőlőskert tőkéinek tövébe gondosan elosztva) Jokkvicken fejfa készíttessék a domboldalra, az alábbi felirattal:

„Sosem jutott el az Ikeába”

Majd én összeszerelem.images.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuveskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr2113505897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása